Nieuwe Ford transit vol met roest

  • Luke

    Ik vind dit zeer zorg wekkend, Ik bezit een hagel nieuwe ford transit 2008 en kwam er na 2 dagen achter dat de hele bus vol roest spikkels is bedekt. Gelukkig heb ik dit tijdig aangegeven bij de dealer en er gaat een oplossing komen. Maar ik heb even rondgekeken of ik nu gewoon een pech geval heb maar hellaas, alle hagel nieuwe transit's zaten vol met roest pikkels en ik vind dit zeer zorg wekkend. Ik weet zeker dat er mensen zijn die een transit hebben gekocht ook de bus vol roest hebben vooral is dit goed te zien bij de witte bussen. Het gaat voornamelijk om de liggende delen en de motorkap. Met de liggende delen moet u maar eens goed kijken naar de knik aan de zijkant van de bus die over bijna de hele lengte van de bus zit, dit platte stuk is z'n 1 cm breed en bij mij zit hij rondom vol met roest spikkels. Ik heb een versie zonder ramen aan de achterkant dus anders uitgelegd daar waar eigenlijk een raam hoort te zitten en vooral die onderkant ervan zit roest. Ga er gelijk mee naar de dealer want ik denk dat ze er goed ziek van worden, maar als je niks onderneemt gebeurd er niks en over 5 jaar is het een hoop schroot. En dan nog te bedenken dat ze deze uitvoering als Van van het jaar 2007 hebben uitgeroepen!!

  • jippy

    Staat of staan deze auto's misschien in de buurt van een spoorlijn?

    Ik had eens een gloednieuwe witte escort die had hetzelfde, echter zaten deze roestspikkels ook op de in kleur gespoten kunststof delen dus moest het van buiten komen.

    Ik parkeerde voor m'n werk altijd langs de spoorlijn. In het najaar werdt het erger omdat dan de bomen die langs het spoor stonden hun bladeren verloren en dus minder metaalpartikelen doorlieten, die afkomstig zijn van de wielen en rails.

    Kan ook zijn dat er tijdens veel wind iemand in de buurt (bouwplaats) metaal heeft staan slijpen.

    Kijk eens op kunststof delen (indien aanwezig) of daar ook van deze plekjes zitten.

    Het is in elk geval behoorlijk poetsen om die zooi weg te krijgen.

    GR Hans.

  • Luke

    Neej er is geen spoor in de buurt en er is ook niet bij geslepen. Op de bumpers is het heel lastig te zien omdat die zwart zijn, daarom zie je die spikkels zo erg makkelijk op al dat witte plaatwerk. Ik vind dat je geen excuus kunt verzinnen, want als je als dealer een auto de deur uit doet moeten ze hem eerst even checken of alles in orde is en zo niet moeten ze het eerst verhelpen. En of de dealer het weet? …………………de auto's gaan gewoon naar de klant want ik heb meerdere colega's met dezelfde type bus en ook die zitten allemaal onder alleen hadden ze het zelf nog niet eens opgemerkt. Roest kan je niet wegpoetsen want als je denkt dat het weg is komt het na een paar weken net zo hard weer terug want roest vreet zich in de lak. er is echter 1 oplossing en dat is kaal schuren en opnieuw spuiten.

  • bas88pickup

    Het is goed mogelijk dat het van de bovenleidingen komt, ze komen aan per spoor…

    Bas.

  • eric

    auto grondig wassen met oxaalzuur was ooit te verkrijgen bij het station in delft waren inderdaad roest pikkels van de trein

  • Luke

    Ja accoord dat is mogelijk maar de dealer doet er niks aan en verkopen al die bussen gewoon zonder er iets aan te doen of het te melden.

    En dit vind ik absoluut niet netjes, maar ik denk dat als iedereen er mee terug gaat, dat al die Ford dealers er wel een beetje buikpijn van krijgen want als je dit weet kan je toch ook hoezen over de voertuigen heen trekken!!

  • Jeroen1975

    Ha Luke,

    Ik heb sinds een jaar ook een transit heb afgelopen vrijdag na het wassen ook van die kleine roestpuntjes ontdekt. Tientalle roestigen speldenprikjes zegmaar.

    Dit komt niet alleen voor bij de transit, maar ook bij de witte focussen binnen ons bedrijf. Dit heb ik vandaag ontdekt. De focus die ik vandaag gezien heb van mijn collega is nu 10 maanden en zit ook al vol met die dingen.

    Groeten Jeroen

  • j.postma

    ook ik heb een nieuwe witte fod transit die op div.plekken roest vertoond,heb een aanbod gekregen om de plaatsen waar de roest zich manifesteerd door ford te laten stralen en verder te behandelen,ook de onderzijde vertoond bij de aanhechting van de carr.balken beginnende roestsporen,op het plaatwerk hetzelfde laken en pak.Dit word afgedaan als roest door beschadeging van buitenaf.In mijn ogen is het enige waar fod nederland toe bereid is,'het weghalen van de roest,en het dan gewoon af te dekken waarna het zich na verloop van tijd zeker weer zal manifesteren'.

    Ik heb gezegt hier geen genoegen mee te nemen omdat ik niet weet hoe lang de door fod aangeboden behandeling effectief zal zijn.

  • Patrick Lewyllie

    Ik heb ook vrij veel roestschade aan mijn Ford Transit camper: vooral op het chassis, in de wielkasten en zelfs aan de regengootjes boven de raampjes van de stuurcabine komen roestvlekken doorheen de witte verf te voorschijn. De wagen is ruim 3 jaar oud, ongevalvrij, wordt bijzonder goed onderhouden en staat steeds binnen. Er zijn omzeggens geen tekenen van steeninslag, ik heb mezelf dan ook absoluut niets te verwijten. De roest werd reeds in het eerste jaar (2007) heel oppervlakkig opgemerkt, maar verergert voortdurend. Zelfs binnen in de stuurcabine zijn bvb de chassis van de zetels, die in zwarte verf zijn gespoten, reeds flink met roest bedekt.

    Ik had gehoopt om heel lang met deze camper te rijden, maar mijn vertrouwen in Ford is nu wel goed zoek. Nu heb ik volgende maand afspraak met een Ford expert, van wie ik een voorstel verwacht.

    Eerst streef ik naar “minstens” een stabilisatie van de toestand (zandstraling, coating, herlakken…. een nieuwe gaan ze er helaas nooit meer van kunnen maken), hierbij reken ik op de Ford garantie: indien niet 100% naar voldoening zie ik toch stilaan uit naar inruil tegen een Fiat of Mercedes. Positieve of negatieve ervaringen met deze merken zijn dan ook welkom.

  • bas88pickup

    Hoe zit het met garantie? zou daar gewoon aanspraak op maken.. Als ze moeilijk gaan doen, zelf ook moeilijk gaan doen, en je niet met een kluitje in het riet laten sturen, desnoods de rechtsbijstand ter sprake brengen, maar niet onredelijk worden, dat brengt niks

    .Ford is helaas niet de best beschermde auto, dat klopt, maar ze kunnen toch erg lang mee, ofschoon de bouwkwaliteit vroeger blijkbaar beter was….getuige mijn dagelijkse auto van 27 jaar oud, die dagelijks 150 km moet afleggen, en ook dat is een Ford.